ماجرای بیاعتنایی ابتکار به بحرانهای مختلف گرد و غبار در خوزستان و اهواز که باعث خشم مردم این دیار شده موضوع تازهای نیست. تنها علاجی که این چهارساله بدان از سوی سازمان محیط زیست تاکید شده زدن ماسک است، البته با این شرایط ماسک هم کارساز نیست و بسیاری هر روز در این شهرها روانه بیمارستان میشوند تا شاید با نفس مصنوعی کمی بتوانند نفس راحت بکشند.
این روزها نیز پاسخ معصومه ابتکار به مردم خوزستان برای مقابله با ریزگردها «داعش»است. ابتکار در این مدت همواره بیان میکند که کانونهای تشکیل ریزگرد در عراق در دست داعش است و از این نظر باید مردم دست به دعا شوند تا داعش نابود شد بلکه بتوان با همکاری مسئولان عراقی راه چارهای برای حل این بحران مداوم که زندگی خوزستانیها را مختل کرده است، پیدا کرد.[1]
گروغبار کم بود اینک دیده میشود آب و برق مردم 11 شهر استان خوزستان نیز قطع میشوند تا به راستی مردم در عسرت و تنگنا قرار گیرند. ماجرای قطعی برق و آب خوزستان هم از این قرار بود که گردوغبار و آلودگی ناشی از طوفان هشتم بهمنماه در این استان بر شبکههای فوق توزیع و اضطرار انباشته شده و کاملا پاکسازی نشده بود و با پدیده مه گرفتگی و افزایش رطوبت تا 97 درصد ساعت یک بامداد 23 بهمن این ایستگاهها و خطوط از مدار خارج شدند.
هاشم بالدی، مدیر کل مدیریت بحران خوزستان در این باره بیان میکند: «افزایش رطوبت به همراه گردوغبار حالت عایقمانندی در ایستگاههای فوقتوزیع و شبکههای خطوط انتقال برق ایجاد کرد و از حدود ساعت یک بامداد ( روز 23 بهمن) ایستگاههای فوق توزیع 11 شهرستان اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، هویزه، ماهشهر، هندیجان، آبادان، خرمشهر، شادگان و دشت آزادگان با شدت گرفتن مه گرفتگی از مدار خارج شدند. متاسفانه زمان قطع برق به علت نبود برق اضطراری در تصفیهخانه و مراکز مخابراتی با قطع آب و مخابرات نیز در اهواز و برخی شهرستانها مواجه شدیم. »[2]
اینگونه شد که تا مدتی مردم شهرهای خوزستان از زندگی عادی ساقط شدند و متعاقب آن مسئولان اقدام به تعطیلی ادارات و مدارس این استان کردند. جالب اینجاست که مدیرکل هواشناسی خوزستان برای روز 22 بهمن وقوع ریزگرد را پیشبینی کرده بود و هلال احمر این استان نیز خدماتی جالب برای رساندن اکسیژن به راهپیمایان این روز تدارک دیده بود.
در این رابطه، کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: « با وزش باد جنوب شرقی با سرعت کمتر از 30 کیلومتر بر ساعت از ساعت 14 شاهد پدیده گرد و خاک ناشی از کانونهای گرد و غبار داخلی در اهواز هستیم.»[3]
جالب اینجاست که هواشناسی خوزستان به بخشی از کانونهای داخلی تولید ریزگرد اشاره میکند که بر حسب اتفاق در چند روز اخیر شهرهای این استان را در نوردیده و احتمالا تاثیر زیادی بر قطعی برق اخیر این استان گذاشته اما مسئولان سازمان محیط زیست اینک به جای علاج این موضوع که بخشی از آن داخلی است به داعش و مسئلهای دور از دسترس اشاره میکنند تا شاید از فشاری که بحران ریزگردها بهوجود آورده بکاهند.
البته اینک دولت در آخرینروزهای خدمترسانی خود قرار دارد و تنها حدود 100 روز به پایان این دولت مانده است و به نظر میرسد با اشاره به سخنان معصومه ابتکار که حل بحران ریزگردها را مدتدار توصیف میکند نباید انتظار زیادی از مسئولان دولت در این زمینه داشت. هر چند که مسئولان اهوازی از جمله نمایندگان این استان، در نامههای سرگشاده به رئیسجمهور که خواستار رسیدگی به وضعیت این استان هستند بیان میکنند که عملکرد دولتیها در خوزستان بیشتر نمایشی بوده است با سفرهای تشریفاتی، دید و بازدیدهای صوری، دستورهای بی ضمانت، شعارهای توخالی و سلفی گرفتن مدیران و وزیران شما با مردم محروم و از این رو خواستار برخورد قاطع با افراد بی کفایت و اهمالگر هستند تا شاید کمی دردهای خوزستانیهایی که زمانی با جنگ دست و پنجه نرم می کردند و اینک با ریزگردها، التیام یابد.
[1] http://www.isna.ir/news/95112215181
[2] http://www.isna.ir/news/95112315967
[3] http://www.isna.ir/news/95112114981